Please note, this is a STATIC archive of website www.rotld.ro from 06 Jan 2019, cach3.com does not collect or store any user information, there is no "phishing" involved.

Registrul de domenii .ro va șterge primele domenii

Registrul de domenii .ro va șterge primele domenii pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanță anuală începând cu data de 30 august 2018

Domeniile pentru care nu se achită contravaloarea serviciului de mentenanță anuală înainte de data expirării sunt programate la ștergere automată (intră în starea pendingDelete). Ștergerea se efectuează după 90 de zile de la data expirării domeniului dacă în acest interval deținătorul nu își reînnoiește dreptul de utilizare prin achitarea contravalorii serviciului de mentenanță anuală.

Ulterior ștergerii, domeniul respectiv va deveni disponibil pentru înregistrare conform principiului "primul venit, primul servit”.

 

Recomandăm să achitați contravaloarea serviciului de mentenanță anuală cât mai curând posibil pentru a evita riscul indisponibilizării domeniului din motive tehnice și administrative: întârzieri între momentul plății și procesarea extraselor bancare, aglomerarea plăților în ultimele zile, posibilitatea suprapunerii cu sărbători legale etc.
De asemenea, vă recomandăm plata on-line folosind card bancar, beneficiind de avantajul reînnoirii automate a domeniului/domeniilor.

  

Exemplu: un domeniu care expiră la data de 1 iunie 2018 va fi șters si disponibil pentru înregistrare în data de 30 august 2018; un domeniu care expiră la data de 2 iunie 2018 va fi șters si disponibil pentru înregistrare în data de 31 august 2018 etc.

 

Ștergerea numelor de domenii se procesează automat în funcție de disponibilitatea serverului și timpul de procesare, în ziua expirării.